Smart Girls Blog

Smart Girls Blog

Vintern kom och hälsade på

Kategori: Fordons

 Vädret har sitt eget liv. Det såg ut som våren hade kommit för gått och jag hade redan bestämt mig för att byta till sommardäck, men sedan fick jag som tur förhinder så jag sköt på det en helg och det var tur för helt plötsligt så var snön tillbaka. Helt otroligt. Men det varade förstås inte länge, inom kort var allt borta och nu redan i slutet av mars så har vi grillväder. I regel så är det nog bra att vänta tills slutet av mars innan man gör bytet och det vill säga förutsätter att du inte tar bilen till sälen under påsken. Om nu vintern skulle dyka upp som den gjorde nu, så brukar det vara ganska kortvarigt och då kan i alla fall jag klara mig med kommunal transport. För mig så vill jag alltid få bort vinterdäcken så fort som möjligt, bilen trivs bättre i sommardäck än vinterdäck och det känns alltid trist att köra en bil med vinterdäck på torra fina vägar, det bara låter illa och känns som pengarna som spenderades för bra vinterdäck går upp i kras.

Men så fort det är kallt och vinterunderlag eller finns möjlighet till omslag, så är jag alltid mån om att jag har vinterdäck. För mig är det samma sak som att inte köra onykter. Att köra utan vinterdäck gör dig osäker för dig själv samt din omgivning, vilket kan vara samma sak som att köra då du har druckit för mycket. Att skada en oskyldig individ på grund av ditt dåliga omdöme måste vara svårt att leva med. Jag föredrar att nattemperaturen inte har gått under 4 grader för att jag ska fundera på att skifta. Och som sagt om min gyllene regel inte håller så får jag leva med att åka kommunalt några dagar eller i värsta fall veckor Men om det är så länge så är jag väldigt off i mina beräkningar och då förtjänar jag att sitta på bussen och sura. Men de senaste 10 åren så har jag nog inte tagit bussen mer än 4 gånger, men det har kanske blivit en eller annan taxi resa också.

Om du vill köpa Nokian Tyres’ däck gå till vår återförsäljare: http://vianor.se/bilservice/bilservice/

Gäst Inlägg: Internet Marketing Specialist med lång erfarenhet av ledande strategiska, webbaserade marknadsföring. Djupgående, praktisk kunskap om alla komponenter äventyra webb marknadsföring och utveckling.

Fernande Dvorak+